Predsjednik BORS-a

Savčić: Koliko Srba je trebalo biti pobijeno da bi neko odgovarao

  • 04.03.2021. 13:26

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je danas za Srnu da je zaprepašten oslobađajućom presudom za zločine počinjene nad Srbima u Trnovu, te upitao koliko je Srba trebalo biti pobijeno u proteklom ratu da bi neko bio proglašen odgovornim.

Reagujući na odluku Suda BiH da prvostepeno po svim tačkama optužnice oslobodi Edhema Godinjaka, Medarisa Šarića i Mirka Bunozu za zločine počinjene nad srpskim civilima na podrčju Trnova, Savčić je istakao da je to još jedan u nizu dokaza nepravde, te da će biti interesantno čuti obrazloženje presude.

- Ovo je nevjerovatno. Ima trenutaka u životu i vijesti kada čovjek stvarno ostane bez riječi. Zaprepašten sam do te mjere da ne mogu da nađem adekvatne riječi kojima bih izrazio svoje razočarenje - rekao je Savčić.

Prema njegovim riječima, ovdje je riječ o principu "kadija te tuži, kadija ti sudi".

- Problem je što je pravosuđe u rukama jednog naroda i što oni time ne samo da dijele nepravdu nego itekako utiču na ocjenu karaktera rata, ali i na budućnost ovog prostora. Ne mogu da kažem ove države, jer BiH to neće biti dok god imamo dominaciju jednog naroda nad drugim - istakao je Savčić.