Predsjednik BORS-a

Savčić: Istrajati u dokazivanju zločina u Dobrovoljačkoj ulici

  • 02.05.2019. 11:24

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić izjavio je da se mora istrajati u dokazivanju da je počinjen ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine da bi pravda bila zadovoljena, a oni koji su ubili nedužne ljude konačno odgovarali.

"Nažalost, ne znam koliko puta moramo ponoviti da niko za ovaj zločin nije odgovarao i da je 2. i 3. maja 1992. godine ubijena istina o događajima u Sarajevu. Zato moramo prozivati i pozivati odgovorne (pravosuđe BiH) da počnu raditi posao kako bi lica koja su počinila ratne zločine konačno odgovarala", rekao je Savčić. 

On je podsjetio da je Republika Srpska uvijek govorila o neodgovornim pojedincima iz srpskog naroda koji su počinili ratni zločin, ali da, nažalost, u Federaciji BiH to nisu radili. 

"Svima je jasno da su u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu ubijena nedužna djeca i da je počinjen strahovit zločin. Druga strana to želi prikazati kao napad na Sarajevo, što je laž i budalaština", istakao je Savčić. 

U mjestu Miljevići u Istočnom Sarajevu sutra će biti obilježeno 27 godina od stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kada su ubijena njih 42, ranjen 71, a 207 zarobljeno i mučeno u logorima.