Savčić: Ako bi gledali činjenice i dokaze Mladić mora biti oslobođen

  • 07.06.2021. 12:54

BANJALUKA - Konačna presuda generalu Ratku Mladiću mora biti oslobađajuća ukoliko se bude gledalo činjenično stanje i materijalni dokazi, izjavio je predsjednik BORS-a Milomir Savčić.

Sumnja u pravičnost Haškog tribunala, jer kako kaže, tzv. sud nije ispunio svoju ulogu, nije utvrdio istinu, nije pravično donosio presude, a žrte nisu dobile satisfakciju. Nema budućnosti za BiH i ovaj prostor, koji je sazdan na lažima i izmišljotinama, poručio je Savčić.

"Ako bi gledali činjenično stanje i materijalne dokaze onda očekujem oslobađajuću presudu. Nažalost imajući u vidu praksu tog suda, i opis načina izvršenja tzv. Krivičnog djela kroz tri UZP-a onda je zaista vrlo mala vjerovatnoća da do toga dođe. Pogotovo će biti interesantno slušati to obrazloženje. I presuda koja počiva, i prva, i ne samo u ovom predmetu, na izjavi lažnog svjedoka koji je sklopio sporazum o priznanju krivice sa Haškim tribunalom upravo toliko i vrijedi kao i taj sporazum",  rekao je Savčić.

Podsjeća da je dosadašnjim presudama Haški tribunal osudio najviše jedan narod - Srbe na 1.138 i po godina robije, a Bošnjake na samo 42 godine.

"Tim presudama prenesena je poruka svima nama koji živimo ovdje, da ništa nije završeno, čekajte neku novu priliku,neko novo vrijeme i ponovo rješavajte ono što smo mi trebali da riješimo", ističe Savčić.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.