Obilježavanje 26. godišnjice

Savanović: Borba za Koridor doprinijela tome da na ovim prostorima narod živi u slobodi

11:09, 24.06.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas na Dugoj Njivi da je borba za Koridor bila jedna od najbitnijih bitaka koja je doprinijela tome da na ovim prostorima narod živi u slobodi.

Savanović je istakao da je Republika Srpska, verifikovana Dejtonskim sporazumom, danas slobodna i garantuje sva prava svim njenim građanima. 

"To je naš okvir za život i niko nema pravo, ni pojedinci ni grupacije, da osporavaju i umanjuju snagu Republike Srpske", rekao je novinarima Savanović, koji prisustvuje obilježavanju 26 godina od operacije "Koridor `92" na Dugoj NJivi kod Modriče. 

Savanović je rekao da je sve patriote, "dobronamjerni ali i oni koji su zavedeni", moraju dati doprinos da Srpska bude još jača i stabilnija. 

On je podsjetio da je Republika Srpska stvorena u ratu za koji je oko 30.000 ljudi dalo život, te naglasio da Vlada Republike Srpske u granicama svojih mogućnosti vodi maksimalnu brigu o boračkim kategorijama. 

U tom kontekstu Savanović je podsjetio da će Vlada Srpske na sutrašnjoj sjednici donijeti odluku da oko 600 demobilisanih boraca koji imaju 65 godina, ali nemaju 15 godina osiguranog staža, dobijaju mjesečni iznos najniže penzije.