Ničiji mandat nije siguran

Sastanak Viškovića i predstavnika partija čiji su članovi dio nove Vlade

  • 21.12.2018. 19:07

Novi ministri, prije svega moraju da budu tim Vlade, a tek onda ministri političkih partija, jasno je to dao do znanja Radovan Višković predstavnicima stranka čiji su članovi u novoj izvršnoj vlasti. 

Na radno-konsultativnom sastanku podsjetio ih je na svoja očekivanja. Hijerarhija se mora poštovati, poručuje premijer, koji je na samom početku razjasnio eventualne dileme.

"Nemoguće je dozvoliti da recimo imate situaciju kao što je nekad bilo da neki tamo direktori javnog preduzeća samo zato što dolaze iz neke političke opcije ne sluša ni Vladu ni resornog ministra ta praksa se mora sa današnjim danom prekinuti", poručuje Radovan Višković, premijer Republike Srpske.

Još ranije, Višković je najavio da ničiji mandat nije siguran i da je svako zamjenjiv. DNS-ovi ministri u Vladi nisu zamijenjeni. 

U ime te stranke na radno-konsultativni sastanak stigao je Dragutin Rodić. Očekuje da će nova Vlada odraditi dobar posao. U novu Vladu vjeruje i lider SNSD-a. Milorad Dodik poručuje da je dodatna stabilizacija krajnjii cilj.

"Nije danas ni jednostavno biti Vlada u okruženju. Vidimo kakvi su procesi. Želimo da RS zadržimo stabilnom, mirnom i posvećenom. Republici koja zna šta hoće. Republika koja je izdržala mnoge pritiske i opstala", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

"Mislim da je ovo početak jednog kvalitetnog perioda, nastavak onog svega što je dobro urađeno i ja sam ubeđen da ekspoze koji je podnio premijer da ima dosta reformskih zakona koji će učiniti život građana boljim", rekao je Dragutin  Rodić, poslanik DNS-a.

Jutros je obavljena i primopredaja dužnosti između prethodnog i novoimenovanog saziva Vlade Republike Srpske. Osam ministara iz prethodnog saziva nastavlja rad i u novoj Vladi, a stiglo je osam novih. Bivša premijerka, a sadašnja predsjednica Srpske, poželjela je Viškoviću i novim ministrima uspjeh u radu, a zahvalila se onima koji više nisu u izvršnoj vlasti, a bili su dio njenog tima. Sve dok je u Vladi zastupljen timski rad, podrška neće izostati ni iz palate predsjednika, poručuje Željka Cvijanović.

"Svaki period nosi svoje izazove. Mene jako raduje ovo što sam vidjela kod novog predsjednika Vlade koji želi da nadograđuje ono što smo radili do sad i da to koristi kao osnovu pa da u naredne četiri godine ide krupnim koracima naprijed i Vlada ali i RS. I svakako će tu imati podršku i mene kao predsjednika i nema dileme da ćemo mi i dalje igrati kao jedan dobar i uigran tim", kaže predsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović.

Višković je na kraju, Cvijanovićevoj dao do znanja da će, ukoliko bude imao nekih dilema, prošetati do Palate po koji savjet.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?