Sastanak Nezavisnog demokratskog kluba sa mandatarom

Željka Stojičić kandidat SNSD-a za potpredsjednika Narodne skupštine RS 

  • 03.12.2018. 13:18

U Narodnoj skupštini RS održan je sastanak Radovana Viškovića,mandatara za sastav nove Vlade i šefa Kluba SNSD-a sa predstavnicima Nezavisnog demokratskog kluba poslanika u Narodnoj skupštini.

Sastanku su prisustvovali Nedeljko Čubrilović i Spomenka Stevanović. Na  sastanku se razgovarano o nastavku sjednice Narodne skupštine RS. Višković je rekao da  je kandidat ispred SNSD za potpredsjednika Narodne skupštine RS, Željka Stojičić, te da ne vidi razloga da se ona ne izabere.

Višković je rekao da je bilo interesovanja da li je iko iz Kluba planiran u sastavu Vlade RS, ali da su pregovori još u toku. Višković je rekao da je na njemu da sa svima razgovara, te da u Vladi ima mjesta za sve.

Višković je rekao i da nije za ukidanje Vijeća naroda, ali jeste za definisanje nadležnosti Vijeća naroda, jer se vitalni nacionalni interes zloupotrebljava. On je ponovio da prekompozicijom ministarstava želi da se postigne efikasnost, jer je previše resora u pojedinim ministarstvima. Naveo je i da postoji mogućnost formiranja još nekih klubova u Narodnoj skupštini RS.

Spomenka Stevanović izjavila je nakon sastanka da je postignuta saglasnost u vezi sa ciljevima, te da je insistirano  da se što prije počne  sa unapređenjem realnog sektora.

Ona je navela da nije razgovarano o personalnom sastavu Vlade. Stevanovićeva je najavila da će do kraja sedmice veliki broj odbora izaći iz DNS-a, a sigurno bijeljinski i zvornički.

Kako je ranije rekao Nedeljko Čubrilović, Nezavisni demokratski klub očekuje mjesto u Vladi RS.

Nezavisni demokratski blok čine bivši članovi DNS-a.