Uživo na ATV-u

Sastanak Dodika i Vučića: O saradnji Srpske i Srbije i strateškim projektima

  • 19.03.2019. 07:14

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, najavljeno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Sastanak će biti održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije sa početkom u 13.00 časova. 

Nakon sastanka biće održana konferencija za novinare koju možete da pratite u direktnom prenosu na programu Alternativne televizije i ATV portalu.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o saradnji, aktuelnim temama, strateškim infrastrukturnim projektima.

Dodik je naglasio da je riječ, prije svega, o strateškom infrastrukturnom projektu izgradnje auto-puta od Kuzmina do Bijeljine. 

On je za TV "Pink" rekao da Srbija planira u junu da počne izgradnju tog puta sa svoje strane, te napomenuo da je u Republici Srpskoj do sada od Banjaluke do Doboja izgrađeno 72 kilometra auto-puta, a preostaje da se uradi još oko 140 kilometara do Srbije, te da se nada da će znatan dio posla biti završen u narednih pet-šest godina. 

Dodik je ocijenio da je Srbija sa vlašću Vučića dodatno politički i međunarodno stabilizovana i da je primijetan ozbiljan napredak u oblasti ekonomije. 

"Taj napredak nije dovoljan, ali imajući u vidu trend pada svih, i ekonomskih i drugih vrijednosti, mora da se prizna da je zaista napravljen ozbiljan uspjeh", dodao je Dodik.