Prijedor

Sastanak Marka Pavića i Lars-Gunar Vigemarka

  • 24.07.2018. 10:47

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark danas je u posjeti Prijedoru.

 Vigemark se sastao sa Markom Pavićem,liderom DNS-a.

DNS poštuje reformsku agendu koja treba da bude putokaz u daljem razvoju.Ciljevi agende se poklapaju sa ciljevima DNS-a.Nema budućnosti ako ne vodimo računa o ekonomiji. Usvajanje izmjena Zakona o krivičnom postupku na nivou BiH jedna od tema.Tri su prijedlga koja idu", rekao je Marko Pavić.

On je rekao da je DNS spreman da razmotri i pitanja sa kojima nema slaganja sa stavovima EU, te da je upoznao Vigemarka da DNS želi da bude nosilac stabilnosti u RS i BiH.

"Ovo će biti najjača kampanja DNS-a, imamo strukture spremne, želimo najveći broj mandata, jer želimo da budemo odlučujući faktor, jer bi time mogli volju građana i naš program unijeti u institucije", rekao je Marko Pavić.

Nakon sastanka obratio se i Lars-Gunar Vigemark koji je rekao da je sa Pavićem razgovarao o aktivnostima EU.

"Dostaa radimo na ovim prostorima, jedan od primjera je i predaja zgrade sa 50 stanova za povratnike svih nacionalnosti.Važno je da svi budu jednako uključeni i mislim da Prijedor daje takav primjer. Ovo je grad u kome nema privilegovanih", rekao je Vigemark.

"Mi smo se usaglasili da potrebe lokalnih zajednica i građana treba da budu na prvom mjestu i jako je važno da lokalne samouprave budu bitan dio u razvoju", kaže Vigemark.

"Svima je pptrebno manje nacionalne retprike i manje priče o prošlosti, više okretanja prema budućnosti, vrlo je važno ne zaboraviti prošlost, ali se mora u budućnost", poručio je Vigemark.

 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.