Bez izjava

Sastanak Dodika i Pavića obavijen velom tajne

  • 16.10.2018. 19:06

Nakon smjena i saslušanja nekoliko DNS-ovaca, lider te stranke Marko Pavić, završio je u Palati predsjednika Republike. Kako nezvanično saznajemo, tražio je sastanak sa Miloradom Dodikom. Pretpostavlja se da su razgovarali o rezultatima izbora i smjenama nelojalnih DNS-ovaca, koji su na izborima, na neki način radili za drugu stranu.

Kakva je budućnost koalicije, još nije poznato. Nakon sastanka, Pavić pred novinare nije izašao, a iz Palate je otišao automobilom, krijući se od kamera. Na pozive nije odgovarao. Izjave nije davao ni predsjednik SNSD-a. 

Već se uveliko spekuliše kakva bi mogla da bude nova većina u Narodnoj skupštini, sastavljena od SNSD-a, Socijalista, Ujedinjene Srpske, dijela DNS-a i čak dijela SDS-a, koji je već nagovijestio otklon od predsjednika stranke Vukote Govedarice. 

Nije tajna ni da postoje dvije struje u DNS-u. Na jednoj strani je potpredsjednik Nedeljko Čubrilović, koji je do sada bio odan koalicionim partnerima, a na drugoj mladi član Milan Radović. Čubrilovićeva struja, koja je, po sadašnjim rezultatima, većinska u Narodnoj skupštini, bliža je SNSD-u, a dosad smijenjeni članovi spadaju u one koji su na izborima radili protiv koalicije.

Poslije smjene DNS-ovog direktora šumskog gazdinstva Vrbanja iz Kotor Varoša Daliborke Kerezović Damjanović, bez fotelje je ostao i direktor RITE Ugljevik Đorđe Popović, koji je osvojio  mandat u Parlamentu Srpske. Inače, Popović je već poručio da je njegova smjena nezakonita i da će tužiti članove Nadzornog odbora koji su je izglasali. Njega je, tokom predizborne kampanje, prozvao Milorad Dodik na tribini u Ugljeviku, optuživši ga da nije ispoštovao stranačku kvotu zapošljavanja u termoelektrani. 

Kako saznajemo, na tankom ledu su i DNS-ovci Novo Grujić, direktor banjalučkog DEPOT-a, koji je već saslušan u policiji zbog sumnje na kupovinu glasova. Saslušan je i direktor “Puteva” Nenad Nešić, zbog sumnje za krivično djelo prinuda, a, prema izvorima ATV-a, pitanje je trenutka kada će biti smijenjeni. Do kraja sedmice očekuje se i sjednica Nadzornog odbora "Puteva". 

Nisu sigurne ni pozicije predsjednika DNS-ove omladine Borivoja Obradovića, kao i direktora Nove banke Milana Radovića koji je, takođe, osvojio poslanički mandat. Prema saznanjima ATV-a, neće biti pod lupom samo DNS-ovci, nego i članovi Socijalističke partije i SNSD-a, za koje je utvrđeno da su loše poslovali ili radili suprotno interesima koalicije u predizbornoj kampanji. 

Među njima su i neki pomoćnici i savjetnici ministara, predstavnici opštinskih i gradskih vlasti, ali i direktori nekoliko javnih preduzeća. Spekuliše se da bi bez fotelje mogao da ostane i direktor “Šuma Srpske” Risto Marić, član Socijalističke partije, koji je takođe osvojio poslanički mandat. Ispostavilo se da je u Modriči, u njegovoj izbornoj jedinici, SNSD osvojio najviše glasova, ali su njegovi kandidati za predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH prošli lošije od protivkandidata. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)