Predsjednik SDS-a

Šarović: Uvrede na račun patrijarha nisu dio politike stranke

  • 10.10.2019. 15:18

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavi je danas da ova stranka u svom programu i politici ima jasno određenje po pitanju Srpske pravoslavne crkve i njenih velikodostojnika i da se svaki član ove stranke toga treba pridržavati.

Na pitanje kako komentariše uvrede koje su članovi ove stranke Dragan Mektić i Nebojša Vukanović uputili na račun Njegove svetosti patrijarha Irineja, Šarović je rekao novinarima u Sarajevu da se sa takvim stavovima apsolutno ne slaže.

On je izjavio da za komentar Mektića nije čuo, a da Vukanović nije član SDS-a.

"Vukanović ima svoju posebnu političku organizaciju, ali jeste sa nama u koaliciji u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ipak, ja se sa njegovim stavovima po ovom pitanju apsolutno ne slažem. SDS ima drugačiji stav i odnos prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, njenim velikodostojnicama i patrijarhu Iriniju", naglasio je Šarović.

On je poručio da ne bi mogao stati iza takvih uvreda i da to nije dio politike SDS-a.

Vukanović je u tekstu pod naslovom "Raskolnik i Juda srpski u mantiji" iznio niz uvreda na račun patrijarha Irineja, dok je Mektić danas na svom tviter nalogu napisao da je srpski patrijarh "nula". 
 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб