Novoizabrani predsjednik

Šarović: Predstoje nam mjeseci konsolidacije 

  • 30.06.2019. 18:31

Novoizabrani predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da će se zalagati za bolji i jači SDS, te najavio da predstoje mjeseci konsolidacije.

Nakon Skupštine SDS-a, Šarović je rekao novinarima u Banjaluci da je ovoj stranci prijeko potrebno da bude bolja i jača, jer članstvo voli samo jak SDS. 

"Želim da budem predsjednik jakog SDS-a, koji pobjeđuje", dodao je Šarović. 

On je najavio da SDS-u predstoje mjeseci konsolidacije kako bi se pripremila za lokalne izbore naredne godine. 

"Vjerujem u SDS koji može da pobjeđuje i koji može da bude ključna politička opcija u Republici Srpskoj i da donosi pobjede. Potrebno je da izgradimo svoju politiku, da budemo prepoznatljivi i drugačiji od naše konkurencije", istakao je Šarović. 

On je zahvalio dosadašnjem predsjedniku Vukoti Govedarici koji je, kako je rekao, vodio SDS u teškom trenutku nakon opštih izbora i što se zahvaljujući njemu i njegovom timu uspjelo doći do izborne skupštine koja je odisala demokratskom atmosferom. 

Na pitanje novinara da li mala razlika u pobjedi nad protivkandidatom Milanom Miličevićem može značiti neke nove podjele u SDS-u, Šarović je rekao da to nije slučaj, jer je zajedno sa Miličevićem prisustvovao proglašenju pobjednika. 

"Miličević je osvojio ogroman broj glasova i čestitam mu na tome i kao predsjednik SDS-a imaću to u vidu, jer je on jedan od najuglednijih članova stranke", objasnio je Šarović, te zahvalio svima koji su glasali za njega, ali i za Miličevića. 

Od 387 delegata koji su glasali na današnjoj Skupšini SDS-a, Miličević je dobio povjerenje 181 delegata, a Šarović 205, dok je jedan listić bio nevažeći. 

Na Skupštini SDS izabran je i novi Glavni odbor, radna tijela Skupštine i donesena odluka o izmjenama i dopunama Statuta SDS-a.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.