Lider SDS-a

Šarović pokušava da pomiri Vukanovića i Draškovića

  • 31.05.2020. 19:18

Da li će, i kako, opozicija uspjeti da se dogovori oko zajedničkog kandidata za gradonačelnika Trebinja teško je prognozirati, ali prema onome što se čuje i vidi ovih dana može se naslutiti da im neće biti lako na tom putu jer i sami sa sobom teško da mogu.

Dok narodni poslanik Nebojša Vukanović samouvjereno poručuje da je "kapiten trebinjske opozicije", lider SDS-a još samouvjerenije sjeda sa novopečenim političarem, biznismenom Rodoljubom Draškovićem, i sa njim dogovara saradnju. 

"Imamo za cilj da se okupimo oko zajedničkog interasa, nekih zajedničkih vrijednosti i mi smo uvjereni da ćemo se okupiti. Kada je u pitanju Nebojša Vukanović on svakako treba da bude dio ovoga procesa i ja ću lično učiniti sve da on bude dio ovog procesa", rekao je Mirko Šarović, lider SDS-a.

Do sada su Vukanoviću i Draškoviću jedini zajednički procesi bili vrijeđanje i optužbe. Za narodnog poslanika Knez je "tajkun, ološ i lažov", kako ga je ranije nazivao dok ga je Drašković, zauzvrat, optuživao za reketiranje. Kako bi mogla da izgleda saradnja i dogovor ova dva čovjeka čiji su politički apetiti narasli, teško je predvidjeti. Rado bi poveli opoziciju u predizbornu trku ali, zasad, niko ne bi da se prihvati kandidature za gradonačelnika. Obojica bi da budu na čelu pokreta koji bi pokušao da ruši vlast dok Vukanović na tom mjestu vidi samo sebe, sudeći po njegovim izjavama koje prenose hercegovački portali "da bi u ovom trenutku on trebalo da bude kapiten opozicije u Trebinju" i "da je poprilično nepovjerljiv prema Draškoviću". 

Što se drugih istočnohercegovačkih opština tiče, zasad je poznato ime kandidata u Ljubinju. I to DNS-ovog. 

"Evo ja mogu sada i da zvanično potvrdim da je naš kandidat za načelnika opštine Ljubinje Risto Mićić dosadašnji i sadašnji predsjednik opštinskog odbora Ljubinje", istakao je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

Kandidata za načelnika Ljubinja mogao bi imati i SNSD, a ono što je sigurno u trku će i neko iz tamošnjeg SDS-a, najvjerovatnije odbornik Stevo Drapić. I u ostalim opštinama najjužnije regije šuška se o imenima. Iako pred penzijom, u još jednu izbornu trku u Gacku mogao bi SDS-ov Milan Radmilović. 
Neizvjesno je ko će mu na crtu. Pominju se bivši poslanik i predsjednik tamošnjeg SNSD-a, Srđan Milović i aktuelni poslanik SPS-a, Maksim Skoko. Na izbornim listićima u Bileći ponovo bi se moglo naći ime Miljana Aleksića dok se u opoziciji pominje bankar Novica Samardžić. 

U Nevesinju su se obje strane svele na po tri imena, u SNSD-u su to aktuelni načelnik Milenko Avdalović, direktor Šumskog gazdinstva Bogdan Botić i zamjenik direktora Doma zdravlja Mile Uljarević dok tamošnji SDS-ovci razmišljaju o doktora Đorđa Kljajića i odbornicima Jovanu Vasiljeviću i Anti Šipovcu.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.