Dževad Galijašević

Sarajevo atakuje na slobodu izbora građana Republike Srpske

  • 03.09.2018. 22:16

Stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević izjavio je večeras u Beogradu da bi Bošnjaci morali da izvuku pouku iz manifestacija, kao što su "Dani Republike Srpske u Srbiji", kojima se radi na bratskoj saradnji i prosperitetu umjesto što atakuju na slobodu izbora građana Republike Srpske.

"Nažalost, u Sarajevu je danas centar specijalnih operacija koje se vode direktno protiv Republike Srpske, u Sarajevu se ne debatuje o tome kako identifikovati razne vrste prijetnji, terorističke prijetnje, kako identifikovati migrante, kako pronaći bezbjednosno opasna lica, nego se razgovara o tome kako ne pisati o terorizmu", rekao je Galijašević. 

On je naveo da Sarajevo uz pomoć pojedinih službi direktno atakuje na slobodu izbora građana Republike Srpske. 

"Sarajevo koristi i zloupotrebljava Obavještajno-bezbjednosnu agenciju BiH, ali u svemu tome su i neke strane službe, pre svega Englezi. Oni se uvijek nama vrate pred izbore", izjavio je Galijašević novinarima pred početak manifestacije "Dani Republike Srpske u Srbiji". 

On je ocijenio i da je pred Republikom Srpskom na predstojećim izborima "provjera moći i snage jedinstva institucija i naroda". 

"Pod ovakvim teretom to će biti teško, ali ja sam siguran da ovo rukovodstvo i ova vlast kao simbol stabilnosti može i ovdje pobijediti", rekao je Galijašević. 

On smatra da Republika Srpska sa svojim Ministarstvom unutrašnjih poslova može amortizovati te nezakonite bezbjednosne pritiske. 

"S druge strane, političke stranke koje su simbol stabilnosti mogu i sigurno će ubedljivo pobediti i dokazati da srpski narod u Republici Srpskoj razume težinu ovog trenutka", dodao je Galijašević. 

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута, очекују вас најновије информације и занимљивости из земље и свијета, интересантни гости и саговорници.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.