Šernić sa predstavnicima sindikata

Saradnjom unaprijediti zdravstveni sistem

  • 28.01.2019. 17:42

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić naglasio je da je otvoren za razgovore, konstruktivne prijedloge i realne zahtjeve koji dolaze od sindikata i za kontinuiranu saradnju, da bi zajednički sagledali stanje u zdravstvenim ustanovama, naročito iz ugla zdravstvenih radnika.

Ministar je danas u Banjaluci na odvojenim sastancima razgovarao sa predstavnicima Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Milenkom Granulićem, Strukovnog sindikata doktora medicine Srpske na čelu sa predsjednikom Miodragom Femićem i Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Republike na čelu sa predsjednikom Željkom Šukalom. 

Šeranić je upoznao predstavnike sindikata o aktivnostima koje će se sprovoditi u narednom periodu tokom obilaska zdravstvenih ustanova radi upoznavanja stanja na terenu i analize, s ciljem stabilizacije poslovanja zdravstvenih ustanova. 

Sagovornici su se saglasili da je važno da u budućnosti, svako u svom domenu, radi na unapređenju zdravstvenog sistema i da treba staviti akcenat na odgovornost svakog zaposlenog u zdravstvenom sistemu Republike Srpske. 

Cilj sastanaka bilo je upoznavanje i dogovor o budućoj saradnji na unapređenju zdravstvene zaštite stanovništva, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske. 

Tokom sastanaka bilo je riječi o aktivnostima sindikata, položaju radnika u zdravstvu, izazovima sa kojima se susreću u radu i trendu prekvalifikacija, kao i odlaska medicinskog kadra u inostranstvo.