Sastanak lidera

Saradnja SNSD-a i SP-a se nastavlja: Nema problema i otvorenih pitanja

  • 05.08.2020. 20:00

Više od dvadeset godina saradnje SNSD-a i SP-a nastavlja se, a između dvije stranke nema problema i otvorenih pitanja, poručili su, nakon sastanka, Milorad Dodik i Petar Đokić. 

Razgovaralo se o lokalnim izborima, pitanjima sa zajedničkog i republičkog nivoa. Ono što je dogovoreno sporazumom koji su nakon opštih izbora na Mrakovici potpisali koalicioni partneri okupljeni oko SNSD-a, po kome Socijalistička partija ima 12 odsto učešća u vlasti, najvećim dijelom je završeno. Brojni uspjesi koalicije stali su u 24 godine čvrstog partnerstva.

"Naša koalicione saradnje koja je bila važna, koja je bila odlučujuća u nekim trenucima za samu Republiku Srpsku, gdje su SP i SNSD davali odgovore koji su bili veoma važni za našu saradnju, za naš odnos. Mi to cijenimo i veoma dobro pamtimo sav taj period naše dobre saradnje. Mi ne želimo da se odreknemo kvalitetnih partnera i u tom pogledu smo samo ojačali naše partnerstvo u ovom trenutku", kaže Dodik.

U partnerstvu je, kaže lider SP-a prioritet bila Republika Srpska i bolji život  građana. U tome su, kaže, SNSD i SP imali iste politike, a istom trasom će  i u budućnosti. Najvažnija pitanja danas su borba sa pandemijom i njenim posljedicama. 

"Kako da pomognemo svojim građanima, kako da pomognemo privrednim društvima u Republici Srpskoj da prevazilaze koje nisu male već ovog trenutka, oone su ozbiljne i upućuju da će isto tako biti teške i u budućnosti", rekao je Đokić.

"Kakve politike na ekonomskom, socijalnom planu treba da se vode. Razgovarali smo o tome na koji način se, imajući u vidu da Socijalistička partija vodi resor boraca i rada, u tom pogledu kakve je politike moguće, dogovorili smo se naravno da u okviru Vlade se kreiraju te politike, i one se provode", istako je lider SNSD-a.

Lider SNSD kaže da je SP važan partner i na zajedničkom nivou, gdje djeluje sa svojim predstavnicima. Da će SP raditi u interesu Srpske, kaže Petar Đokić, nema sumnje, a glavni pricip je poštovanje izvornog dejtonskog mirovnog sporazuma.