Jovan Dušanić

Sankcije Špiriću bez objavljivanja kredibilnih podataka

  • 19.09.2018. 10:28

Nekadašnji profesor na banjalučkom i beogradskom univerzitetu Jovan Dušanić izjavio je Srni da je iznenađen činjenicom da je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikola Špirić stavljen na "crnu listu" na bazi, navodno, kredibilnih podataka o njegovoj umiješanosti u obilnu korupciju, a da nije saopšten nijedan od tih podataka.

Dušanić je naglasio da se postavlja pitanje zašto Stejt department nije te podatke, na osnovu kojih je donio odluku u uvođenju sankcija profesoru Špiriću i njegovoj porodici, podijelio sa javnošću i zašto ih kriju, ako su kredibilni i ako iza njih ne stoje, kako kaže, neki drugi razlozi. 

"Kolega Špirić je krajem 90-ih godina prošlog veka radio kao moj asistent na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci i bio je veoma odgovoran i savestan saradnik. 
Zbog toga sam veoma iznenađen vešću da je stavljen na 'crnu listu', odnosno da su mu SAD uvele sankcije zbog umešanosti u, kako su rekli, korupciju", istakao je Dušanić. 

Profesor u penziji je istakao da je Špirić jedan od vrsnih ekonomista i naučnika, čiji je rad u struci izuzetno cijenjen i od kolega i studenata. 

Najčudnije je, od svega, kaže on, da su na "crnu listu" stavljeni i članovi njegove porodice - supruga, kćerka i sin. 

SAD su 10. septembra uvele sankcije Špiriću, a iz Stejt departmenta je tada saopšteno da je ta odluka donesena "zbog njegove umiješanosti u korupciju".

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.