Montiran proces u korist Orića

Šamar "Sarajeva" za srpsko jedinstvo

  • 01.12.2018. 11:09

Nakon farse od suđenja i oslobađajuće presude Naseru Oriću, Srbi u Bosni i Hercegovini su osjetili još jednom gorak ukus vještačkog zajedništva.

Predizborna previranja na srpskoj političkoj sceni u Republici Srpskoj, podjelje na ove ili one, završile su aminom na čistu ratnu prošlost Nasera Orića.

Sumnje u iskrenost političkog Sarajeva razrješene su. Dobronamjernosti nema, za rat su krivi Srbi i jedino su oni pucali.

Nedvojbeno je akt Apelacionog suda stavio tačku na srpsko povjerenje u institucije Bosne i Hercegovine i nakon dugo vremena rasteretio Srbe pomisli da su prihvatljivi kakvi jesu, nego kakvim žele da ih vide.

Izrazi političkih činilaca u Srpskoj bili su ujedinjeni kod osude već unaprijed okončanog procesa za drugu stranu zločina u Srebrenici. Žrtve ne vrijede, barem ne srpske.

Dobrodošlica u Sarajevu iskreno je pokazala prikrivenu mržnju ne samo onih koji su žrtve dočekali povicima "Alahu ekber", nego i onih koji takav čin nisu osudili.

Ipak, predstava neprijateljstva političkog Sarajeva ujedinila je Srbe i podsjetila ih na pomalo zaboravljenu prošlost. Srpsku stvarnost treba da čine djela a ne riječi onih sa druge strane, a posljednjih godina bili smo skloniji riječima.

U Bosni i Hercegovini jedino utočište Srbima je Republika Srpska, uz napomenu da smo mi zločine naših generala osudili, a Sarajevo je svojim samo oprostilo.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)