Laktaši

Sabor SNSD-a: Dodik jednoglasno izabran za predsjednika

  • 15.06.2019. 19:03

Počelo je himnama Moja republika i Bože pravde - a završilo jednoglasnim izborom Milorada Dodika za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Tačno 1.193 delegata se okupilo u sportskoj dvorani u Laktašima, povodom 6. sabora SNSD-a da bi osnivaču stranke potvrdilo još jedan mandat na njenom čelu. Novi-stari lider SNSD-a je poručio da su glavni ciljevi njihove politike mirna i napredna Republika Srpska.

"SNSD se opredijelio za politiku širenja saveza za Republiku Srpsku, i danas smo dobili podršku za takvu politiku. U okviru koalicionog kapaciteta u Republici Srpskoj, koji okuplja dvije trećine samog parlamenta, govori o tome da je politika SNSD-a bila politika stabilizacije same Republike Srpske", istakao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Vođa SNSD-a je istakao da njegova stranka ima svoje organizacije u svim opštinama u Republici Srpskoj, kao i u Brčkom, ali i u 17 opština u Federaciji BiH - dok u 35 lokalnih zajednica imaju gradonačelnike i načelnike. Zadovoljni su rezultatima na posljednjim izborima, ali već se spremaju za oktobar 2020. i lokalne izbore.

"Mislimo da imamo ozbiljno pripremljenu strukturu, i širimo našu organizaciju, i naravno da se tek pripremamo za nove opšte izbore, jer tamo mislimo da će se prelamati sudbina čitavog ovog prostora koji je trenutno u kovitlacu same BiH", naglasio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Saboru su se obratili i predsjednici stranaka iz vladajuće koalicije, ambasadori Rusije i Kine, dok su iz Srbije stigli lider SPS-a Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, član Predsjedništva SNS-a, a kao izaslanik Aleksandra Vučića. 

Dačić je za govornicom poručio da BiH nije niti će biti muslimanska, i da zajednički interes svih treba da bude ravnopravnost tri naroda i dva entiteta.

"Mislim da smo postigli određenu dinamiku u našim odnosima, da je to postala svakodnevna i redovna pojava, da sarađujemo, da pomažemo jedni drugima, i ne radimo ništa niti ikad treba da radimo protiv bilo kojeg naroda i drugih građana", rekao je Ivica Dačić, predsjednik SPS-a.

"Danas sam ovdje kao izaslanik predsjednika Aleksandra Vučića, da pružim podršku i predsjedniku Dodiku, i da još jednom pokažemo da su odnosi Beograda i Banjaluke jaki, da obećavamo da će biti još jači, jer se naša saradnja iz godine u godinu razvija i nadograđuje", naglasio je Nebojša Stefanović, član Predsjedništva SNS-a.

Danas je izabran i novi Glavni odbor stranke. Ovo tijelo će u narednih 30 dana izabrati generalnog sekretara i potpredsjednike stranke.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок