Željka Cvijanović

Sa Vladom Srbije dogovoreni konkretni projekti

  • 29.08.2018. 14:22

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je na konferenciji za novinare u Trebinju nakon devete zajedničke sjednice Vlada Srpske i Srbiji, da se saradnja Srpske i Srbije nastavlja kroz realizaciju konkretnih projekata. 

Ona je istakla da je usvojeno 16. važnih zaključaka.

Premijerka Srpske je navela da će Srpska i Srbija prvi put raditi na zajedničkom projektu u oblasti energetike i dodala da su u pitanju projekti HE "Foča" i HE "Pauci".

"Ovi projekti vrijede 200 miliona evra, a u pitanju je snaga od 90 megavata. Takođe imamo konkretnu saradnju u oblasti namjenske industrije, što je jako značajno", naglasila je Cvijanović.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas da je Republika Srpska jača kad je jaka i Srbija.

"Radimo na još više projekata. Čestitam premijerki Cvijanović i predsjedniku Dodiku na napretku Republike Srpske, na budžetskoj stabilnosti i finansijskoj stabilnosti", navela je Brnabić.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da je Srbija od 2014. godine u Srpsku investirala i donirala 21.500.000 evra u projekte  koje su kandidovale lokalne zajednice. Neki od tih projekata su, kako je rekla, izgradnja vodovodnog sistema u selu Baljci u opštini Bileća, kao i revitalizacija starog grada u Trebinju.

"Јedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata je i most Bratoljub, izgradnja dionice Tjentište - Brod na Drini u sklopu magistralnog puta M20 Gacko - Foča i otvaranje vrtića''Srbija' koji ćemo danas svečano otvoriti", naglasila je Brnabić.

Najveći iskorak, rekla je Brnabić, je napravljen u oblasti turizma, energetike, infrastrukture, javne uprave i borbe protiv organizovanog kriminala.

"Od posebne važnosti, što se tiče turizma, je potpisivanje ugovora o adaptaciji i uređenju podzemnog grada Karađorđevića u Malom Zvorniku. U toku je javni poziv za izvođača radova i očekujemo da će oni početi u oktobru", istakla je Brnabić i dodala da zajedničke sjednice dvije Vlade nisu samo protokolarne, već da se na njima dogovaraju konkretni projekti.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник