Obnavljaju rad udruženja

RVI nezadovoljni radom Boračke organizacije Sokolac

  • 16.04.2019. 17:35

Nezadovoljni radom Boračke organizacije Sokolac, RVI obnovili su rad udruženja koje djeluje u okviru Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske. 

Kažu da nemaju nemaju ništa protiv opštinske Boračke organizacije, međutim, smatraju da su njihovi zahtjevi tamo često ignorisani. Dok u boračkoj odgovaraju da su RVI dobili, kako kažu, sve što se moglo dobiti, RVI poručuju da to nije tako. 

"Razlog osnivanja udruženja RVI opštine Sokolac je bio dugogodišnji nerad i naše nezadovoljstvo radom boračke organizacije i odbora RVI pri boračkoj organizaciji. Naš cilj je bio prvobitno da pomognemo RVI. Nebitno da li je neko u boračkoj jer mi njih ničim nismo izazvali niti smo ih negativno pominjali bilo gdje prije toga", kaže Milenko Kapura, predsjednik organizacije RVI opštine Sokolac. 

Postojali smo samo na papiru, kažu ratni vojni invalidi. Članovi odbora imaju pravo da predlažu, ali ne i da odlučuju, odgovaraju u opštinskoj Boračkoj organizaciji u kojoj smatraju da iza formiranja organizacije RVI stoje lični interesi pojedinaca. 

"Moramo reći da pojedinci iz vrha organizacije RVI su osobe koje su u opštini Sokolac dobili sve što se moglo dobiti. Dakle, od stambenog zbrinjavanja ,od poslovnih prostora, od lokacija u gradu koje su kasnije i prodavali. Ali mi nikada nismo bili organizacija koja se bavi ličnim pitanjima pojedinaca", kaže Željko Lalić, predsjednik skupštine BO Sokolac.

"Istinu govoreći ovih zadnjih godina moramo da kažemo da smo mi kao RVI u odboru pri Boračkoj organizaciji samo postojali na papiru. Onaj ko je bio član potpisao je pristupnicu da bude član.", kaže Nenad Tomić, član opštinske organizacije RVI Sokolac.

Ratni vojni invalidi iz opštine Sokolac  nezadovoljni su i načinom na koji su sprovedeni izbori u lokalnoj boračkoj organizaciji. Tvrde da većina članstva nije znala tačan datum održavanja izbornih skupština  u mjesnim odborima.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм