Milorad Dodik

Rusko-srpski hram u Banjaluci oplemenjuje prijateljstvo dva naroda VIDEO

  • 21.09.2018. 16:41

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da rusko-srpski hram u Banjaluci povezuje vrijeme i čitave vijekove i da će njegova gradnja oplemeniti prijateljstvo naroda u Rusiji i Srpskoj.

"Ostavićemo hram u zavjet novim generacijama. LJudi koji iz Rusije dolaze ovdje imaće svoj dom i dokaz svjedočanstva našeg velikog prijateljstva", istakao je Dodik nakon što je sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim posjetio temelje rusko-srpskog hrama. 

Dodik je istakao da je Srpska je stabilna, mirna i posvećena razvoju, a da prisustvo uspješnih ruskih kompanija za nju znači mnogo. 

"Sve je to dokaz naše dobre saradnje. Želim da zahvalim predsjedniku /Ruske Federacije Vladimiru/ Putinu na pažnji koju nam je uvijek poružao", rekao je Dodik. 

On je istakao da je Rusija privržena miru, poštivanju međunarodnog prava i Dejtonskom sporazumu i da je to ono što nas čini još bližim. 

"Ali, moram da kažem da su intervencije koje su činili mnogi visoki predstavnici degradirali Dejtonski sporazum, oteli naše nadležnosti iz izvornog Dejtona i učinili da se Srpska bori za svoj status koji je ostvarila mirovnim sporazumom", naglasio je Dodik i zahvalio na čvrstom stavu koji zastupa Rusija prema Dejtonskom sporazumu.

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.