Pripadnici odreda oružanih snaga Ruske Federacije

Rusko ministarstvo odbrane - uspješno obavljen posao u Srpskoj

  • 23.04.2020. 16:49

Pripadnici odreda oružanih snaga Ruske Federacije koji su stigli u Republiku Srpsku, na poziv najviših zvaničnika Srpske, kako bi pomogli u borbi protiv koronavirusa završili su svoj posao, objavilo je Ministarstvo odbrane Rusije na svom Twitter profilu.

Svi zadacu koji su im bili dodjeljeni uspješno su završeni. Oni su prethodnih dana dezinfikovali zdravstvene ustanove u kojima su boravili pacijenti zaraženi koronavirusom. 

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu odlikovanje i zahvalnice pripadnicima odreda oružanih snaga Ruske Federacije koji je u Republiku Srpsku došao na poziv najviših zvaničnika Republike Srpske, s ciljem pružanja pomoći u borbi protiv pandemije KOVID-19, izazvane virusom korona.

Predsjednica Cvijanović odlikovala je Medaljom zasluga za narod komandanta odreda oružanih snaga Ruske Federacije, pukovnika Maksima Petroviča Sologubova za izuzetan doprinos u pružanju podrške i medicinske pomoći u borbi protiv pandemije Kovid - 19, izazvane virusom korona, kao i učvršćenju saradnje između Ruske Federacije i Republike Srpske.

Kao izraz neizmjerne zahvalnosti, poštovanja i nesebične podrške Republici Srpskoj, predsjednica Cvijanović uručila je  stručnom timu iz Ruske Federacije 23 zahvalnice "Amblem Republike Srpske"