Istočno Sarajevo

Ruski stručnjaci dezinfikovali Bolnicu "Srbija"

  • 20.04.2020. 19:18

Ruski vojni, medicinski stručnjaci neprestano su u akciji otkako su stigli u Republiku Srpsku. Već 10 dana dezinfikuju zdravstvene ustanove i objekte u kojima se nalaze zaraženi virusom korona, a danas je na redu bila i Bolnica "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Urgentni centar, poliklinika, infektivno odjeljenje, izolatorijum, sada su dezinfikovani od poda do plafona. Uz to, kaže direktor bolnice, dezinfikovani su i Dom zdravlja, te karantin u Studentskom centru u Istočnom Sarajevu.

"Ruska oprema koja do sada nije bila na našim prostorima, mogli smo se uvjeriti da se radi kvalitetno, da smo prezadovoljni načinom na koji je sama dezinfekcija urađena", rekao je Nebojša Šešlija, direktor Bolnice "Srbija" Istočno Sarajevo.

U Bolnici "Srbija" trenutno je na liječenju petoro pozitivnih na virus korona. Dvije osobe su otpuštene nakon dva negativna nalaza, te prvi klaster iz Istočne Ilidže može se smatrati ugašenim, tvrdi prvi čovjek bolnice. Dezinfekcija će, kaže, dobro doći svima.

"Urađena dezinfekcija daje sigurnost u obavljanju radnih zadataka, kao i pacijentima koji će potražiti pomoć u našoj ustanovi", istakao je Šešlija.

9. aprila na "Aerodrom" u Mahovljanima sletjela su tri aviona koje je Ruska Federacija poslala Republici Srpskoj kao pomoć za borbu protiv epidemije izazvane virusom korona. Najobimnija pomoć koja je u ovom periodu stigla u Srpsku rezultat je višednevnih pregovora srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predstavnicima Ruske Federacije. 

Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Doboj, Zvornik, Istočno Sarajevo, gradovi su koje su do sada ruski stručnjaci obišli i tamo dezinfikovali zdravstvene ustanove i objekte u kojima se nalaze zaraženi virusom korona. Uskoro će Rusi stići i u druge krajeve Srpske i priskočiti u pomoć u sprečavanju širenja KOVID-a 19.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.