Cvijanović i Višković

RTRS dao nemjerljiv doprinos afirmisanju Republike Srpske 

  • 18.04.2019. 15:28

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas čestitku generalnom direktoru Radio-televizije Republike Srpske Drašku Milinoviću, rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenim povodom 27 godina postojanja i rada ove medijske kuće, koja ima nemjerljiv doprinos afirmisanju i jačanju Republike Srpske.

"Televizija Republike Srpske nepune tri decenije predano gradi ugled, zahvaljujući profesionalnom, objektivnom i pravovremenom izveštavanju javnosti o svim najvažnijim događajima u Republici Srpskoj, regionu i svijetu i daje nemjerljiv doprinos afirmisanju i jačanju Republike Srpske", navedeno je u čestitki. 

Cvijanovićeva je navela da RTRS, čiji je zadatak da informiše i obrazuje, ali i da predstavlja instituciju, ima posebnu ulogu u društvenom, kulturnom i političkom životu Republike Srpske, ističući da je RTRS u dosadašnjem periodu profesionalno, u duhu novinarske etike, odgovorio zadatku. 

"Želim da Televiziji Republike Srpske budućnost donese još veću gledanost, kadrovsko jačanje i tehničko osavremenjavanje, kao i mnogo priznanja i nagrada kojima ćete opravdati epitet kredibilnog javnog emitera", istaknuto je u čestitki Cvijanovićeve. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je generalnom direktoru Radio televizije Republike Srpske Drašku Milinoviću 27 godina postojanja i rada ove medijske kuće, poručivši da je ova kuća u protekle skoro tri decenije postojanja izrasla u respektabilan javni RTV servis.

Višković je istakao da RTRS objektivno i pravovremeno informiše građane o najvažnijim događajima iz Republike Srpske, BiH, regiona i svijeta. 

"U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, Vama, cjelokupnoj redakciji i svim zaposlenima upućujem najsrdačnije čestitke povodom 27 godina postojanja i rada Radio-televizije Republike Srpske. Želim vam da proslavite još mnogo godina uspješnog rada, da nastavite da se modernizujete i razvijate, te da i dalje unapređujete dostignute, visoke standarde novinarske profesije", navedeno je u čestitki. 

On je naglasio da je Radio-televizija Republike Srpske, plasirajući uvijek aktuelne informacije i pružajući primjer profesionalnosti, daje veliki doprinos afirmisanju i jačanju Republike Srpske. 

Televizija Republike Srpske počela je da radi 19. aprila 1992. godine i tog dana emitovan je prvi Dnevnik iz banjalučkog studija. 

Kanal "S" sa Pala počeo je emitovanje programa 6. maja 1992. godine kada je emitovan prvi Dnevnik iz tog studija, dok je 31. decembra 1993. godine uspostavljen zajednički sistem prenosa i emitovanja programa Srpske radio-televizije koja se od 1999. godine zove Radio-televizija Republike Srpske. 

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија