Proizvodnja zajedničkog serijskog programa

ATV, RTRS i K3: Potpisan ugovor o distribuciji TV signala van granica BiH

14:28, 19.04.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
U Banjaluci je danas potpisan ugovor o distribuciji TV signala van granica BiH između predstavnika "Telekoma" Srbija, Radio-televizije Republike Srpske, banjalučke ATV i K3 TV iz Prnjavora.

Predstavnici RTRS-a i "Telekoma" Srbije su potpisali i protokol o saradnji u vezi sa zajedničkom proizvodnjom novog televizijskog serijskog programa.

Vladimir Lučić, koordinator za mediju i internet Telekom Srbija grupe zahvalio se predstavnicima televizija što žele da učestvuju u njihovom projektu.

Thumbnail

"Ljudi u dijaspori će dobiti kvalitetan skup kanala iz regiona, a s druge strane ćemo ulagati u nov sadržaj. Sami kanali će dobiti ovime neka nova sredstva i imati određenu dobit", rekao je Lučić.

Vedran Škoro, direktor ATV-a iskoristio je priliku i čestitao RTRS-u današnji jubilej povodom 27 godina rada. Naveo je da ugovor ima višestruk značaj.

Thumbnail

"ATV višestruko dobija potpisivanjem ugovorom sa velikom i moćnom kompanijom kao što je Tekekom Srbija. Prije svega, povećanje zastupljenosti programa ATV-a u savremenim distributivnim platformama, kao i unapređenje dostupnosti programa ATV-a za gledaoce u dijaspori i cijelom svijetu. Takođe dobijamo pravnu sigurnost, kao i značajnu finansijsku dobit. Telekom Srbija, ovim ugovorom dobija ekskluzivno pravo na distribuciju našeg programa širom svijeta", izjavio je Škoro.

Draško Milinović, direktor RTRS rekao je da je ovo velika stvar, jer su se sve televizije suočavale sa krađom signala i ilegalnom distribucijom preko granice. 

Thumbnail

"Ovim ugovorom je distribucija legalizovana, jer Telekom Srbija ovim preuzima to na sebe", kaže Milinović.

Branko Dakić, direktor K3 zahvalio se što su prepoznati kao kanal vrijedan učešća u ovakvom projektu. 

"Velik broj naših gledalaca nas prati u inostranstvu i ovo je značajno za nas", naveo je Dakić.