Riješiti imovinsko-pravne odnose u izbjegličkom naselju Kruškovice

  • 25.10.2020. 18:32

Imovinsko pravni odnosi nikako da se riješe, kažu u Đulićima kod Teslića. Iz izbjegličkih naselja apeluju da se to hitno odradi. Pričaju da je opština zakazala. 

"Preko predsjednice Željke sve je to bilo sređeno, samo su nam hvalili ugovori sa opštinom koje nam nikada nisu dali i dan danas ne daju da riješimo. To je jedini problem, ugovori sa opštinom", kaže Dragoje Kusić iz Đulića.

"Da smo svoj na svome, da je 1/1 bilo bi drugacije. Asfalt nije zavrsen, rasvjeta treba ima dosta male djece u naselju, naveče je rizično", kaže Boro Jović iz Đulića.

Krajnje je vrijeme da se riješi pitanje imovinsko-pravnih odnosa u ovim izbjegličkim naseljima, kaže Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BH. Nakon razgovora sa mještanima rekao je da su oni morali napustiti svoje domove u Federaciji i da moraju biti integrisani u Republiku Srpsku, a njihova imovina legalizovana.

"U Vladi Republike Srpske smo razgovarali o tome našli način prije dvije godine da to prenesemo lokalnoj zajednici bez naknade, da to lokalna zajednica podijeli ljudima rješenje. Krajnje je vrijeme da se ovim ljudima reguliše status, da se ti placevi dodjele bez naknade, da u tom pogledu im pomognemo da izgrade ulice, napravimo rasvjetu i uinimo integrisanim u Republiku Srpsku", kaže Milorad Dodik srpski član Predsjedništva BiH.

Neriješeni imovinsko-pravni odnosi i loša infrastruktura, to su problemi sa kojim se stanovnici ovih naselja svakodnevno bore. To se mora riješiti, jasan je i Dragan Bogdanić, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BH. 

"Bilo je tu raznih pokušaja, Vlada RS je prije dvije godine donijela odluk uda se to vrati na lokalni nivo. Osim toga ovdje je problem neasfaltiranih ulica, nema ulične rasvjete, nemaju neke druge potrebe koje su njima bitne. Zato je bito da smo saslušali njihove probleme i da to riješimo u narednom periodu", kaže Dragan Bogdanić, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Srpski član Predsjedništva BH Milorad Dodik u Tesliću je danas posjetio i kompaniju „Antena Net“. Najavio je podršku, kako je rekao, sposobnim porodičnim kompanijama koje su, smatra, najbolji primjer razvoja lokalnih sredina.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.