Banjaluka

Draško Stanivuković ponovo pravio cirkus od Narodne skupštine Srpske

  • 22.10.2019. 19:10

U Narodnoj skupštini Republike Srpske, danas se raspravljalo o prijedlogu rebalansa budžeta za ovu godinu, ili se barem o tome pokušalo raspravljati.

Budžet je veći za više od 60 miliona koji će Srpskoj, i te kako biti od koristi, od pokrića dugova, do kapitalnih investicija.

"Ukupna budžetska sredstva za rebalans budžeta Republike Srpske za 2019. godinu iznose tri milijarde i 360,6 miliona maraka. Veći je za 60,6 miliona u odnosu na prvobitni budžet ili 1,9 odsto. Ovim rebalanstom planiran je suficit od 67,6 miliona", rekla je Zora Vidović, ministar finansija Republike Srpske.

To što se više nego ikad puni budžet Republike Srpske, nije bila dovoljno dobra vijest za redove opozicije. Do prave diskusije, nije ni došlo jer se već tokom aktuelnog časa dalo naslutiti šta će se dalje dešavati. 

Nije se dugo čekalo, ni na prve otrovne strelice PDP-ovog Draška Stanivukovića. Stanivuković je bio vidno uzmeniren i ljut zbog toga što su zakoni koje je predložila opozicija, skinuti sa dnevnog reda, do te mjere da je i vrijeđao članove odbora. Razlozi što su zakoni skinuti su vrlo jednostavni, objašnjavaju u odboru. 

SNSD-ova Dušica Šolaja kaže da je odbor postupio po pravilniku i na osnovu negativnog mišljenja Vlade. Stanivuković je odgovorio u svom stilu, uvredama i teškim riječima.  

"Moram takođe sa vama da podijelim, jedan utisak koji nisam do sada kao poslnik kome je ovo treći mandat imala priliku da doživim, a to je da je gospodin Stanivuković pošto je uvidio da zakoni nisu dobili potrebnu podršku na sjednici Zakonodavnog odbora iskoristio priliku i vrlo neprimjerenim kvalifikacijama počeo da vrijeđa sve članove Zakonodavnog odbora", istakla je Dušica Šolaja, poslanik SNSD-a u NSRS.
 

U svom prepoznatljivom stilu koji prelazi sve granice dobrog ukusa, Staniviković je nastavio i danas. Prštale su uvrede, i ismijavanja na račun Vlade i predsjednika Republike Srpske. 

"Cvijanović, uvažena gospođa, se tada bečila, oči naćorila nije mogla vjerovati šta ja pričam. Znači vjerujte, patosiran sam kao čovjek omladinac ne mogu da vjerujem. Mislim ja kao student mogu držati lekcije svima vama.. i držim.. i uživam u tome. Gospodine Stanivukoviću na dnevnom redu je rebalans budžeta. Molim vas da se vratimo temi. Ne mogu šlogiran sam, šlogiran sam. Ne mogu vjerujte", rekao je Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NSRS. 

Zasmetalo je PDP-ovom poslaniku i obezbjeđenje ispred Narodne skupštine. Poručio je da njega niko ne treba da brani.

"Pit bul, rotvajlere šta ovdje trebate postaviti. Dajte malo, narod nas voli, bar neke ovdje. Mene sto posto vole, meni ne treba nijedan taj vaš policajac", istakao je Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NSRS. 

A od koga Stanivuković uživa zaštitu i zašto mu ne treba policija da ga brani - nedavno je  posvjedočila i javnost Srpske kad su na vidjelo isplivale fotografije Draška Stanivukovića sa braćom Ćulum koji su i te kako poznati policiji i to u njegovoj porodičnoj kući.

Ko je pomislio da je tu kraj Stanivukovićevom rijaliti nastupu, grdno se prevario. Da može i više nego do sada, još jednom je pokazao PDP-ov poslanik, diskutujući degutantno ni manje ni više nego o mjesečnom ciklusu jedne žene.  

"Gdje su penzija najniža, gdje plate nema, ili ako dođe tako se brzo potroši da traje manje od ciklusa koji svaka žena ima sedam dana, u mjesec dana. Manje od menstrualnog ciklusa traje penzija", rekao je Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NSRS.  

Iako se upustio u izučavanje mjesčnog ciklusa nije naučio da on nije isti kod svake žene - ali možda bi se mogao pozabaviti PMS-oom jer njegove nagle promjene ponašanje i reakicje upravo podsjećaju na to.

O rebalansu, skoro pa ništa. I ono što je rečeno, tvrde, vladajući, nije ništa drugo osim mazanje očiju javnosti. 

"Izneseno toliko neistinitih podataka, toliko kvazi podataka. Toliko upoređivanja samo da javnost čuje, a devedeset devet odsto nije tačno", naglasio je Igor Žunić, šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS.

"Vi mene morate persirati, nema veze što sam ja ovako mladolik i fin, ali vi mene morate persirati. A dobro, vi griješite, malo se iznervirate. Vi kao psiholog morate malo bolje da vladate emocijama", rekao je Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NSRS. 

Obrušio se Stanivuković i na ATV. Zaspemtala mu je naša uređivačka politika kao i gostovanje SNSD-ovog Igora Žunića.

Njegov današnji istup možda je najbolje i objasnio sam Stanivuković rečenicom da je šlogiran.

Тагови: