Dragan Lukač

Rezervni sastav policije pomogao bi tokom migrantske krize

  • 01.04.2019. 12:13

"Susrešćemo se sa većim zahtjevima za većim brojem policajaca naročito kada je je upitanju migranstka kriza. Granična policija BiH ne može da odgovori na to pitanje, ali može da pomogne rezervini sastav policije", kaže Lukač.

"Kada smo imali elementarne nepogode, kao što su poplave pokazalo se da aktivan sastav policije nije bio dovoljan da odgovori zadatku", kaže ministar policije.

Prijedlog koji će ići u izmjenama Zakona o policiji je da taj broj rezervnog sastava policije bude 20 odsto od trenutnog broja. Neće se odjednom uvoditi taj sastav.

"Vlada će obezbijediti sredstva za opremu obuku i pripremu tih ljudi", kaže Lukač.

Ministar policije Dragan Lukač rekao je to na tradicionalnom prijemu MUP-a RS za penzionisane policajce.

 

 

Lukač je komentarisao i izmjene Zakona o oružju Republike Srpske. Izmjene zakona o oružju omugućiće svim ljudima koji nemaju kriminalnu prošlost da mogu da pribave oružje.

"Postojala je jedna diskriminatorska odredba u postojećem zakonu, a tiče se lovaca. Naime, ako je neki lovac učestvovao u nekoj tuči narušavanju javnog reda ili mira njima se oduzimalo oružje", kaže Lukač navodeći da to nije bio slučaj sa drugim građanima koji su posjedovali oružje.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.