Kasarna "Radomir Putnik"

Resursi Oružanih snaga na raspolaganju dobojskom štabu za vanredne situacije

  • 06.04.2020. 19:09

Logistika i resursi Oružanih snaga biće na raspolaganju dobojskom štabu za vanredne situacije. Predstavnici kasarne kontaktiraće sa gradskim štabovima i popotrebi im biti na raspolaganju, dogovoreno je na sastnaku gradonačelnika i zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara BiH. Doboj ne koristi kapacitete kasarni "Radomir Putnik" u Miljkovcu i "3. maj" u naselju Bare, ali na pomoć mogu da računaju.

"Sva njihova da kažem logistia koju posjeduje od ljudstva, laboratorije, svega možemo u datom momentu zajednički da pomognu ui slučaju potrebe, trenutno mi ne koristimo nijednu lokaciju, perspktivnu lokaciju Oružanih snaga", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Dio kasarne "Radomir Putnik" ranije je, kao neperspektivna vojna imovina, ustupljen gradu i on se sada korsiti kao karantin. Iako je bilo zahtjeva nekih lokalnih zajednica da kasarne služe kao karantini, ili bolnice, to je odbijeno, kaže zamjenik ministra odbrane, Mirko Okolić. Ostala podrška loklanim zajednicama, poručuje, neće izostati. 

"Mi smo do sada i iz ove kasarne i kasarne u Dervetni i drugih kasarni uglavnom pomagali na određenim pitanjima do sada ta se pomoć najviše ogledala u smještajnim kapacitetima, tipa šatora, keveta i sve što pripada krevetu, te izlaska ne teren drugih ekipa koje su radile po drugom osnovu", kaže Mirko Okolić.

U kasarni "Radomir Putnik" smještena je komanda  logistike i artiljerijski  bataljon 6. pješadijske brigade. Proteklih dana, uz sprječavanje ulaska  korone u  kasarne ilogističku podršku, uspješno su odgovorili i ostalim zadacima.

"Drugi zadatk jste pomoć operativnim jedinicama u pružanuu podsrške civilima, odnsono civilnom organima i organizacijama, a što smo proteklih 15 dana realizovali sve zadatke koje smo dobili od Ministarstva odbrane shodno odluci Predsjedništva BiH", kaže brigadir Ernest Heleg, komandant kasrane "Radomir Putnik".

Nadamo se da neće biti  potrebe da djejlujemo u većoj mjeri, poručuju iz Oružanih snaga i resornog ministarstva. I pored toga, kažu, nisu opušteni, nego se pripremaju da u slučaju potrebe pruže pomoć u borbi sa korona virusom.