Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske

Rešić: Postoji nerazumjevanje Delegacije EU i drugih donatora

  • 14.02.2019. 10:28

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da je resorno ministarstvo sprovelo cijeli niz reformi, a da kašnjenja postoje zbog problema na drugim nivoima vlasti.

Ona tvrdi da postoji nerazumijevanje Delegacije EU i drugih donatora, kao i sumnja da se reforma želi prebaciti na nivo BiH. 

"Mi smo jedini titular u Srpskoj koji se bavi ovim poslom. Mi račun za svoj rad polažemo Narodnoj skupštini. Sve je javno i transparentno, postoji plan. A ne da nam neko dođe i kaže da to ne želi raditi na takav način", rekla je Rešićeva za "Nezavisne novine". 

Govoreći o reformi javne uprave u odnosu na EU, Rešićeva je naglasila da Delegacija EU trenutno ne želi komunikaciju. 

"Ja sam Delegaciji EU na sastancima više puta govorila da želimo da razgovaramo o suštinskim reformama. Ne mogu da prihvatim da je reforma javne uprave kupovina računara", istakla je ona. 

Rešićeva kaže da se Republici Srpskoj ne može reći da je kočničar, te da se vidi šta je uradila za proteklih nekoliko godina. 

"Kako smo to mi kočničari? Ja sam donatore pitala kako njih ne interesuje kako je utrošen njihov novac. A ja kažem da nije dobro utrošen", rekla je Rešićeva.