Crnogrosko primorje

Republika Srpska u posjedu 26 stanova u Bijeloj

  • 17.01.2019. 17:31

Republika Srpska ponovo je u posjedu 26 stanova na crnogorskom primorju koji su bili u vlasništvu bijeljinske fabrike šećera u stečaju, rekao je Srni stečajni upravnik Šećerane Nebojša Matić.

Matić je naveo da je riječ o zgradi sa 26 stanova u naselju Plava školjka u Bijeloj, površine 1.300 metara kvadratnih, na lokaciji 100 metara od mora, čija bi tržišna vrijednost mogla dostići dva miliona evra. 

"Viši sud u Podgorici preinačio je odluku Osnovnog suda i vratio stanove u vlasništvo Šećerane, a konačnu odluku o tome šta će uraditi sa tom imovinom donijeće Vlada Republike Srpske i Investiciono razvojna banka, jer je to imovina u drugoj zemlji i nije bila u postupku privatizacije", rekao je Matić. 

On kao mogućnosti navodi da stanovi budu zadržani za potrebe Republike Srpske, uz isplatu troškova višegodišnjeg suđenja koji iznose između 40.000 i 50.000 evra. 

Matić kaže da je druga mogućnost da se da nalog i imovina proda u stečajnoj masi, da se namire povjerioci Šećerane u stečaju. 

"Sada slijedi 26 tužbi za iseljenje ljudi koji su godinama bespravno živjeli u tim stanovima, što bi moglo potrajati minimalno još godinu ili dvije", ocijenio je Matić.