Srđan Mazalica

Republika Srpska policajce obučava da bi odgovorila rastućim prijetnjama

  • 24.09.2019. 19:47

Republika Srpska policajce obučava da bi odgovorila rastućim prijetnjama na planu terorizma, organizovanog kriminala i migrantske krize, a potpredsjedniku SDA Edinu Ramiću bi bolje bilo da se okrene stranačkim kolegama koji čine vlast u Federaciji BiH /FBiH/ i utiče na poboljšanje bezbjednosti u tom entitetu, ističe poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Srđan Mazalica.

On navodi da FBiH očigledno gura pod tepih probleme u kojima se nalazi BiH kada je riječ o teroristima, radikalnim islamističkim pokretima, migrantima i sve većem broju građana koji, kako kaže, postaju ozbiljna teroristička prijetnja koja se izvozi u druge zemlje EU.

"Srpska nema ništa protiv obučavanja policajaca iz FBiH. Voljeli bismo da je njihova policija efikasnija, opremljenija i spremnija da se suoči sa izazovima za koje kod njih ne postoji politička volja da se rješavaju", rekao je Mazalica Srni, komentarišući Ramićevu izjavu da za svakog obučenog i spremnog policajca iz Srpske - Federacija BiH treba da ima najmanje dvojicu.

Mazalica ističe da Republika Srpska ne obučava policajce da bi se sa nekim takmičila u naoružanju i naglašava da su u SDA izgleda opterećeni ratom i razmišljaju samo u tom pravcu.

"Mi smo stranka mira, želimo da ovo bude prostor prosperiteta, rasta i razvoja, ali pitanje bezbjednosti je jedno od najvažnijih. Moramo biti svjesni rastućih izazova i osposobiti našu policiju da bi naši građani bili bezbjedni", poručuje Mazalica.

Edin Ramić, koji je član Koalicije "Zajedno za BiH" u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je danas da je formiranje Žandarmerije u Srpskoj izlazna strategija zbog odustajanja od rezervnog sastava policije, te da FBiH za svakog obučenog i spremnog policajca iz Srpske mora da ima najmanje dvojicu.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.