Željka Cvijanović

Nastavljamo ulaganja u Zvornik

  • 01.03.2019. 19:15

Republika Srpska nastavlja ulaganja u Zvornik, kako bi se poboljšali uslovi života građana, poručila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović. U brojne projekte dosad je uloženo 120 miliona maraka. 

"Mi smo ovdje ostavili, kao republička vlast na lokalnom nivou, iza sebe mnogo urađenih stvari. Rekonstruisanja škola, izgrađenih puteva, rješavanja raznih komunalnih, infrastrukturnih, problema, evo danas smo definisali neke druge stvari koje ćemo raditi u narednom periodu i sigurna sam da će to biti bez ikakvih problema urađeno," rekla je Cvijanovićeva.

"Mi smo, dok je gospođa Cvijanović bila premijer Vlade Republike Srpske, imali sjajnu saradnju sa Vladom i iz te dobre saradnje proisteklo je mnogo projekata od kojih je dobar dio njih završen, neki se realizuju u ovoj godini, a neki će otpočeti u ovoj godini," rekao je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

Jedan od zajedničkih projekata je i proširenje kapaciteta vrtića "Naša radost". Vlada Republike Srpske obezbjedila je 200 hiljada KM, a lokalna uprava 700 hiljada KM.

"Objekat koji raspolaže sa nekih 750 kvadrata korisnog prostora, u koji može da stane nekih 150 djece. Trenutno imamo oko 100 djece u šest grupa. Imamo šest radnih soba, objekat je napravljen sredstvima gradske uprave, opremila ga je naša predsjednica, želim da im se zahvalim," kaže Vukomir Stanković, direktor vrtića " Naša radost".
Gradske vlasti posebno ističu sve veći broj djece uključene u predškolski program. Taj broj je u posljednih deset godina uvećan nekoliko puta, a korist je višestruka, kako u boljoj pripremljenosti djece za nastavu, tako i u broju zaposlenih u predškolskim ustanovama, kažu u Zvorniku. 

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм