Republički štab od danas ublažio mjere

  • 12.04.2021. 07:18

Republički štab za vanredne situacije ublažio je mjere, prema koji se od danas osnovci u Srpskoj vraćaju u školske klupe, a dozvoljavaju se i organizovane rekreativne i trenažne aktivnosti.

Prema zaključku Republičkog štaba, nastava u srednjim školama i visokoškolskim ustanovama nastaviće da se organizuje na daljinu korišćenjem sredstava elektronske komunikacije. 

Zaključak štaba je i da se od danas do 19. aprila dozvoljavaju organizovane rekreativne i trenažne aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 lica, kao i profesionalne takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, ali bez prisustva publike ili drugih lica koja organizatori nisu akreditovali, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću. 

Od danas do 19. aprila u autobusima u kojima se obavlja prevoz lica u međugradskom drumskom saobraćaju broj lica koji se prevozi ne može biti veći od broja registrovanih mjesta za sjedenje. 

U autobusima u kojima se obavlja prevoz lica u gradskom i prigradskom drumskom saobraćaju popunjenost ne može biti veća od 50 odsto od kapaciteta autobusa mjesta za stajanje i mjesta za sjedenje. 

Republički štab za vanredne situacije u petak, 9. aprila, donio je zaključak o raspodjeli 5.510 doza vakcine proizvođača "Sinovak lajf sajensiz", te zadužio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина