Renovirana skupštinska sala grada Doboja

  • 13.11.2019. 19:31

Sala u kojoj zasjedaju dobojski tribuni dobila je novi izgled. U osvijetljenom, klimatizovanom i okrečenom prostoru, odbornici ipak neće dugo boraviti. Zato se nije ulagalo u digitalni sistem glasanja.

"Nismo htjeli u potpunosti da idemo u digitalizaciju modernizaciju u tom smislu iz razloga što planiramo da gradimo administrativni centar u narednom periodu gdje će biti namjenska skupštinska sala", kaže gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić.

Postojeća skupštinska sala je dobila i novi raspored sjedenja. Opozicionari su završili u posljednjem redu. 

"Ja sam rekao za dobrog učenika nije bitno gdje sjedi bitno je da kvalitetno radi", kaže Slobodan Vasiljević, odbornik PDP.

"Pohvaljujem to što je renovirana sala što je sređena, to je dobro, loša satrana što su nas stavili u zadnje redove", kaže Vedran Gligorić, odbornik SP .

S tim uvjeravaju opozicionari, nemaju problem. Nema ni predsjednica skupštine problem da kaže da je raspored sjedenja njena ideja. 

"Kako ne bismo morali zapošljavati ljude da broje glasove ja sam prosto napravila raspored sjedenja koji je meni jednostavniji i pregledniji za rad", kaže Sanja Vulić, predsjednik Skupštine grada Doboja. 

Rad im je u novom ruhu ugodniji, jednoglasni su svi odbornici. Za rekonstrukciju  koja je tome doprinijela, iz gradske kase je uloženo oko 110.000 maraka.