Glavni koordinacioni tim

Razmotrena nabavka testova za virus korona i medicinske opreme

  • 27.03.2020. 13:47

Članovi Glavnog koordinacionog tima razgovarali su danas o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj i aktivnostima koje preduzimaju nadležne institucije sa ciljem nabavke novih testova na virus korona, koji će omogućiti masovnije testiranje stanovništva, te sukcesivne nabavke medicinske opreme, uključujući respiratore i zaštitna odjela za medicinske radnike.

Na sastanku Glavnog koordinacionog tima razgovarano je i o preduzimanju mjera za podršku privredi Republike Srpske, uspostavljanju Fonda za podršku privredi, kao i o pregovorima sa međunarodnim finansijskim institucijama koji su u toku, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Tim koji čine predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić razmotrio je i mjere Republičkog štaba za vanredne situacije koje će biti obnovljene ili revidirane 30. marta.

"Razgovarano je i o predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, kao i o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Srpske", navedeno je u saopštenju.

Тагови: