Narodna skupština

Razmotren Prijedlog izmjene odluke o dugoročnom zaduživanju

  • 23.05.2020. 10:36

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske, kojom je predviđeno dugoročno zaduživanje Srpske za ovu godinu u maksimalnom iznosu do 678 miliona KM.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da je struktura ovog zaduženja takva da je na domaćem tržištu 354,1 milion KM, a na inostranom tržištu 323,8 miliona KM.

Vidovićeva je podsjetila da je, kada je usvajan budžet Srpske za ovu godinu, donesena odluka o dugoročnom zaduženju od 315 miliona KM, ističući da se sada ova cifra pomjera na 678 miliona KM.

"Razlog za ovako povećanje zaduženja je pandemija virusa korona koja se desila u cijelom svijetu i u Republici Srpskoj", rekla je Vidovićeva.

Poslanici su juče razmotrili skupštinsku tačku o potvrđivanju akata koje je donio predsjednik Republike za vrijeme vanrednog stanja i donošenju odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom.

Po hitnom postupku su razmotreni su Prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu, kojim je budžet povećan za 188 miliona KM i iznosi 3,613 milijardi KM, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Srpske za 2020. godinu.

Narodna skupština Republike Srpske je u okviru 13. posebne sjednice usvojila odluku o ukidanju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske jer je stavljena pod kontrolu epidemiološka situacija koja se odnosi na virus korona.

Posebna sjednica održava se u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske koja zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona. 

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)