Narodna skupština

Razmotren prijedlog izmjena Zakona o privrednim društvima

  • 19.09.2019. 14:08

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o privrednim društvima, kojim se nastavljaju reforme registracije privrednih subjekata s ciljem uspostavljanja mogućnosti za podnošenje prijave za registraciju osnivanja i poslovnih promjena elektronskim putem.

Sekretar u Ministarstvu privrede i preduzetništva Republike Srpske Drago Vuleta je u završnoj riječi o ovom prijedlogu zakona u Narodnoj skupštini istakao da resorno ministarstvo priprema informaciju o privredi Srpske koja će biti sveobuhvatna.

"Iz toga mogu proisteći kvalitetni zaključci i nova, kvalitetna i korisna zakonska rješenja", rekao je Vuleta.

On je zahvalio poslanicima na konstruktivnoj raspravi i ponovio da se mogućnosti za elektronsku registraciju društava sa ograničenom odgovornošću uvode u skladu sa opredjeljenjem Vlade Srpske da nastavi sa reformom registracije privrednih subjekata.

Vuleta je rekao da će, realizacijom ovog dijela reforme, lica koja namjeravaju da posluju u Srpskoj moći brzo, lako i uz minimalne troškove,
elektronski da registruju poslovanje u formi privrednog društva i preduzetnika.

Potpredsjednik Narodne skupštine Željka Stojičić dala je u parlamentu petnastominutnu pauzu nakon koje će poslanici glasati o apsolviranim tačkama dnevnog reda šeste redovne sjednice. 

Тагови:
  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.