Narodna skupština Srpske

Razmotren izvještaj Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa

19:04, 10.10.2019.
Izvor: ATV
Dvadeset tri rješenja od čega su četiri o utvrđenom sukobu interesa, donijela je Republička komisija za utvrđivanje sukoba interesa i žalbi u organima vlasti Srpske za prošlu godinu.

Bio je to dovoljan povod pojedinim opozicionim poslanicima da iznesu svoju evidenciju o tome ko je koga zaposlio i ko je čiji rođak, zaboravljajući pri tome da evidentiraju to i u strankama iz kojih dolaze.
   
"Utvrđena su četiri sukoba interesa, međutim pošto su konačna ona neće biti sprovedena od strane CIK-a, vraćena su. Bez pravsonažnog rješenja komisija oduzima mandat u oku od tri dana", rekla je Obrenka Slijepčević, predsjednik Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa.

Predsjednica komisije Obrenka Slijepčević je zaključila da je jedini cilj donošenje novog Zakona o sprečavanju sukoba interesa koji će biti provodiv. Nadam se da ćemo sljedeći put, kada budemo podnosili izvještaj, imati novi zakon - navela je Slijepčevićeva.

Opozicionim poslanicima ništa od rečenog nije se dopalo. 

"Zaove, snahe, sve ste zaposlili svoj do svoga", istakao je Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NS RS.

Lako je optuživati SNSD, a brojni kadrovi i funkcioneri PDP-a i SDS-a, poput Mirka Šarovića i Igora Crnatka su zaposlili rodbinu i poznanike po raznim institucijama, odgovaraju SNSD-ovi Miroslav Vujičić i Denis Šulić.
 
"Kolega nisi naveo pripadnike tvoje političke organizacije i kako su oni zapošljavali porodice. Nisi naveo suprugu Mirka Šarovića koja je zaposlena u Centralnoj banci, gdje je radila prije toga, da li je tu iskorišten njegov politički uticaj. Pitaj kolegu Crnatka ko radi u Ministarstvu kojem on rukovodii kako zapošljava ljude", rekao je Miroslav Vujičić, poslanik SNSD-a u NS RS. 

"Gospodin Crnadak zaposlio 11 ljudi na tri radna mjesta. Taj isti gospodin Cnradak prima platu u NS RS i ne dolazi kao poslanik u Skupštinu, nisam ga vidio da je ukupno u ovih godinu dana sjedio sat vremena na ovoj svojoj stolici koja mu je namijenjena, a sigurno svaki mejsec prima platu", naglasio je Denis Šulić, poslanik SNSD-a u NS RS.

Iz SNSD- a poručuju da opozicija pokazuje najgori oblik licemjerstva o ljudima koji rade profesionalno svoj posao i koji imaju jedini problem što su nečija djeca.