Narodna skupština Srpske

Razmotren izvještaj Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa

  • 10.10.2019. 19:04

Dvadeset tri rješenja od čega su četiri o utvrđenom sukobu interesa, donijela je Republička komisija za utvrđivanje sukoba interesa i žalbi u organima vlasti Srpske za prošlu godinu.

Bio je to dovoljan povod pojedinim opozicionim poslanicima da iznesu svoju evidenciju o tome ko je koga zaposlio i ko je čiji rođak, zaboravljajući pri tome da evidentiraju to i u strankama iz kojih dolaze.
   
"Utvrđena su četiri sukoba interesa, međutim pošto su konačna ona neće biti sprovedena od strane CIK-a, vraćena su. Bez pravsonažnog rješenja komisija oduzima mandat u oku od tri dana", rekla je Obrenka Slijepčević, predsjednik Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa.

Predsjednica komisije Obrenka Slijepčević je zaključila da je jedini cilj donošenje novog Zakona o sprečavanju sukoba interesa koji će biti provodiv. Nadam se da ćemo sljedeći put, kada budemo podnosili izvještaj, imati novi zakon - navela je Slijepčevićeva.

Opozicionim poslanicima ništa od rečenog nije se dopalo. 

"Zaove, snahe, sve ste zaposlili svoj do svoga", istakao je Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NS RS.

Lako je optuživati SNSD, a brojni kadrovi i funkcioneri PDP-a i SDS-a, poput Mirka Šarovića i Igora Crnatka su zaposlili rodbinu i poznanike po raznim institucijama, odgovaraju SNSD-ovi Miroslav Vujičić i Denis Šulić.
 
"Kolega nisi naveo pripadnike tvoje političke organizacije i kako su oni zapošljavali porodice. Nisi naveo suprugu Mirka Šarovića koja je zaposlena u Centralnoj banci, gdje je radila prije toga, da li je tu iskorišten njegov politički uticaj. Pitaj kolegu Crnatka ko radi u Ministarstvu kojem on rukovodii kako zapošljava ljude", rekao je Miroslav Vujičić, poslanik SNSD-a u NS RS. 

"Gospodin Crnadak zaposlio 11 ljudi na tri radna mjesta. Taj isti gospodin Cnradak prima platu u NS RS i ne dolazi kao poslanik u Skupštinu, nisam ga vidio da je ukupno u ovih godinu dana sjedio sat vremena na ovoj svojoj stolici koja mu je namijenjena, a sigurno svaki mejsec prima platu", naglasio je Denis Šulić, poslanik SNSD-a u NS RS.

Iz SNSD- a poručuju da opozicija pokazuje najgori oblik licemjerstva o ljudima koji rade profesionalno svoj posao i koji imaju jedini problem što su nečija djeca.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.