Željka Cvijanović

Razgovori o konceptu nove Vlade Srpske, nismo se bavili imenima ministara

  • 03.12.2018. 15:39

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da su predstavnici stranke sinoć u Banjaluci razgovarali o tome na koji način treba da bude koncipirana buduća vlada Republike Srpske, a nisu se bavili imenima ministara.

Cvijanovićeva je rekla da je na sastanku bilo riječi o tome da SNSD danas ima više koalicionih partnera nego u prethodnom periodu i o zadacima koji će se provoditi u narednom periodu. 

"Bavili smo se i time na koji način da funkcioniše punom snagom koordinacija između naših ljudi u institucijama Srpske i onih koji obavljaju važne poslove na nivou zajedničkih organa u Sarajevu", rekla je Cvijanovićeva novinarima. 

Prema njenim riječima, to će posebno doći do izražaja kada dođe do formiranja Savjeta ministara i kada je potrebno da se napravi "životnija veza" nego što je to bilo u prethodnom periodu, kada je taj link nedostajao. 

"Mnoge stari su se dešavale, a da nažalost uopšte nije postojala komunikacija predstavnika iz Srpske koji su radili u zajedničkim institucijama BiH sa institucijama Republike Srpske. To će u potpunosti biti promijenjeno", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je dodala da je na sastanku bilo riječi i o pitanju bezbjednosti, migracijama, budžetu za narednu godinu, strateškim infrastrukturnim opredjeljenjima za narednu godinu, zapošljavanju i demografskoj slici u Srpskoj. 

Sinoćnjem sastanku u Palati Republike prisustvovali su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nikola Špirić i Nebojša Radmanović, kao i članovi Predsjedništva stranke Dragan Lukač i Zoran Tegeltija.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.