Izgradnja bolnice i sportske dvorane

Željka Cvijanović u Doboju: Ambiciozni planovi za budućnost

12:21, 07.02.2019.
Izvor: RTRS
Thumbnail
U Doboju je održan sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i vršioca dužnosti gradonačelnika ovog grada, Borisa Јerinića.

Tema sastanka bili su projekti koji će uz podršku republičkih institucija biti realizovani.

Neki od najavljenih projekata su izgradnja bolnice i sportske dvorane.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović nakon sastanka rekla je da postoje ambiciozni planovi, koji se odnose na već započete projekte i koji će biti realizovani u narednom periodu.

"Ovo je najbolji način da pokažemo da postoji dobra koordinacija između lokalne zajednice i Vlade. Dogovorili smo nekoliko važnih, novih projekata. Puna podrška Vlade postoji kada su u pitanju infrastrukturni projekti", navela je Cvijanovićeva.

Dodaje da je na sastanku razgovarano i o tome na koji način iskoristiti neke kapacitete, koji mogu služiti oživljavanju privrede i privrednog života.

Boris Јerinić istakao je da je saradnja sa republičkim institucijama ono što je bilo potrebno gradu Doboju.

"Očekuje nas mnogo posla u narednom periodu kako bismo realizovali zacrtane projekte", naveo je Јerinić. 

Vlada Republike Srpske je prethodnih godina u Doboj uložila oko 120 miliona maraka.

Prošle godine u putnu infrastrukturu yloženo je oko 1,5 miliona maraka.

Sastanku, koji je održan u Gradskoj upravi, prisustvovali su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Subotić, Slavko Gligorić i Danijel Јošić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović, delegat u Vijeću naroda Srpske Јasna Lukić i predsjednik dobojskog odbora SNSD-a Uroš Gostić.