Tenzije pred izbore

Rat za fotelju predsjednika BORS-a

  • 26.08.2019. 19:12

Zakuvalo se u Boračkoj organizaciji Republike Srpske, i to nekoliko dana pred izbore. Izborna skupština, koja će biti i radna, mogla bi da bude i burna. Na dnevni red Skupštine već su stigle brojne primjedbe, ali i prijedlozi izmjene dnevnog reda. 

Svaku od primjedbi, potpisuje i jedan od kandidata za predsjednika BORS-a, Vlado Živković. Već je kaže, ranije bio na čelu Organizacije pa mu je dobro jasno koji su propusti sadašnjeg rukovodstva. Prije svega, misli na to što se još nije glasalo za finansijski plan za ovu godinu, a novac se uveliko troši. 

"Sad sebi postavljma pitanje, od januara do sada. Samo Skupština Boračke organizacije može donijeti kako su trošena sredstva do sada. Po tome ispada da su trošena nezakonito. Znači nije donesen finansijski plan i nije podnesen izvještaj o materijalno finansijskom poslovanju. Nema ni izvještaja o radu predsjednika Boračke organizacije," kaže Živković. 

Među primjedbama koje je potpisala radna grupa, nalazi se i to što je odgođena Skupština koja je trebalo da bude održana još 30. juna. Primjedbe se uglavnom odnose na rad predsjednika BORS-a, Milomira Savčića,  koji je, tvrde, samovoljno, bez odluke Skupštine, pomjerio sjednicu. Savčić u telefonskom razgovoru poručuje da ne postoji radna grupa, i da su to izmišljotine.

"Znate kako je kad vam ne prihvate izvještaj ili plan, ili nešto što, na čemu se temelji organizacija. slijedi smjena. Ali, jednom godišnje se održava Skupština. Ona je i bila planirana da se završi u toku prvih šest mjeseci, kada bi i sve te zakonske norme bile zadovoljene. Ali nije prolongirana zato što sam ja to htio nego zato što nisu niži nivoi proveli svoje obaveze iz odluke o raspisivanju i sprovođenju izbora," tvrdi Savčić. 

Savčić će u trku za prvog čovjeka Boračke organizacije Republike Srpske sa nekadašnjim predsjednikom Vladom Živkovićem. U priči je i Vojin Gušić iz Nevesinja, koji će se, kako saznajemo, odreći kandidature u korist Živkovića. Savčić je ubijeđen u podršku velikog broja članova, a od nekih je, kaže, dobio i pismenu potvrdu. Pismenu potvrdu, da je dosadašnji predsjendik radio samovoljno, kaže, ima i Vlado Živković.
 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.