Izbori za gradonačelnika Doboja

Raste podrška Borisu Jeriniću 

  • 11.12.2018. 19:37

Raste podrška Borisu Jeriniću, kandidatu liste „Zajedno za Doboj“, oponetni će na sjednicama stranačkih organa da odluče hoće li mu, i ko, na crtu. Tako dan nakon raspisivanja prijevremenih izbora za gradonačelnika izgleda politička scena Doboja. Socijalisti ne kriju da su bliže svom kandidatu, ali o svemu će za dan dva. 

„Sutra imamo sastanak izvršnog odbora, u roku dan-dva biće održan GO SP u Doboju, na kojoj će biti zauzet stav o učešću SP na prijevremnim izborima,“ rekao je Vedran Gligorić, SP Doboj. 

Sličan odgovor stiže i iz PDP. Čekaju na SDS a, iako se spekulisalo imenima kandidata, neki su, navodno, i prije kandidature odustali, pa je zvanično još nema. 

„PDP nije razgovarao ni sa SDS-om ni sa bilo kojom političkom partijom, tako da u ovom trenutki zaista nemam odgovor na to pitanje. Ako dođe do toga onda ćemo mi na organima partije da razgovaramo i donesemo odluku o kandidaturi,“ kaže Slobodan Vasiljević, PDP Doboj. 

Jerinić do tada nema dilemu. Preuzeo je obrasce i od jutros prikupio potreban broj potpisa. Kandidaturu predaje do petka, a razgovore je već počeo.

„Imamo podršku predsjednika Dodika, razgovarali smo sa DNS-om, razgovarali smo sa gospodinom Čubrilovićem koji će doći u četvrtak, isto tako razgovarali smo sa NDP-om, političkim partijama koja participiraju u skupštinskoj većini,“ rekao je Boris Jerinić, „Zajedno za Doboj“.

Iako Čubrilovića očekuju za dva dana, dobojski ogranak već se deklarisao. Podrška Jeriniću nije upitna. 

„Mi smo tek u fazi formiranja stranke, tako da nismo još u prilikama da možemo razmišljati o tome, a i dosadašnje uspješnu saradnju smo imali sa tim ljudima,“ kaže Slađan Jović, Nezavisni demokratski klub Doboj.  

Jerinić osim stranaka dobojske skupštinske većine očekuje i podršku nevladinog sektora, i dok čeka ime protivkandidata u pobjedu kaže, ne sumnja. Izbori za prvog čovjeka Doboja biće održani 17 februara. Političke partije imaju rok da do ponedjeljka podnesu kandidature, dok koalicije to mogu sedam dana kasnije. Vanredni izbori raspisani su nakon izbora dosadašnjeg gradonačelnika Obrena Petrovića u Parlament BiH.