Alen Šeranić

Rast broja zaraženih rezultat slabijeg poštovanja propisanih mjera

  • 30.04.2020. 21:27

Povećanje broja zaraženih virusom korona u posljednja dva dana u Srpskoj, rezultat slabijeg poštovanja propisanih mjera, a ne njihovog ublažavanja, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić za ATV.

Šeranić je naglasio da rezultati i praksa pokazuju da najviše pozitivnih lica na virus korona bude otkriveno između petog i osmog dana od kontakta s virusom, tako da se lako može doći do zaključka da su se ta lica zarazila prošle sedmice kada je i primijećeno da građani slabije poštuju propisane mjere koje se odnose nošenja lične zaštitne opreme na javnim mjestima i izbjegavanje okupljanja na jednom mjestu.

On je naveo da nije bilo moguće očekivati da virus ne uđe u zdravstvene ustanove, jer se to dešava i u ostalim zemljama u svijetu, ali da je značajno na vrijeme utvrditi ko je od zdravstvenih radnika zaražen zbog čega se i pristupilo skriningu svih radnika.

"U Republici Srpskoj imamo 56 zdravstvenih radnika koji su zaraženi virusom korona, 12 ih se već oporavilo. Nažalost, preminuo je naš kolega doktor /Dragan/ Vojvodić. Testirali smo oko 668 lica u staračkim domovima i tu imamo 20 zaraženih - osam njegovatelja i 12 korisnika", naveo je Šeranić.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.