Rakulj: Povećanja penzija treba da prati rast plata

  • 04.03.2020. 13:02

Upravni odbor Udruženja penzionera Republike Srpske dao je apsolutnu podršku zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske povodom odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu u Srpskoj, izjavio je predsjednik ovog udruženja Rade Rakulj.

Rakulj je novinarima u Tesliću rekao da populacija od 266.000 penzionera u Srpskoj javno podržava zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

On je istakao da je Upravni odbor Udruženja penzionera na današnjoj sjednici u Tesliću usvojio stavove sa sastanka održanog u februaru u Bijeljini, kojem su prisustvovali predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, a riječ je o povećanju penzija, imovini koju koriste ova udruženja i većem izdvajanju sredstava za banjsko liječenje ove poluacije.

"Procenat povećanja penzija treba da bude veći i da prati rast plata", rekao je Rakulj i naveo da će, osim najavljenog dodatnog usklađivanja penzija, Vlada Srpske izdvojiti 300.000 KM za banjsku rehabilitaciju penzionera.

On je naveo i da su usaglašena i neka od do sada neriješenih pitanja vlasništva nad imovinom koju koristi ovo udruženje, a upravlja Vlada Srpske.

Тагови: