Rajčević za ATV: SNSD ostaje državotvorna i ozbiljna politika, ne iznenađuju naručene ankete

  • 06.10.2020. 13:51

Opšta ocjena je da SNSD ostaje državotvorna i ozbiljna politika, i tako izlazi pred svoje glasače.

Rekao je to za ATV Srđan Rajčević, šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a.

“Ovaj put ćemo pokušati da utičemo i na naše neistomišljenike. SNSD je prvi izašao u javnost sa svojom izbornom platformom, a to je novi koncept razvoja lokalnih zajednica, koji se bazira na nekoliko stubova”, napominje Rajčević

Kada je riječ o istraživanjima javnog mnjenja koja često daju veoma oprečne rezultate, naročito kada je riječ o kandidatima za gradonačelnika Banjaluke, Rajčević kaže da je to pojava koja ne iznenađuje.

"To je klasični spin koji smo svi očekivali, i koji se pojavljuje u svakoj kampanji. Imao sam prilike da pročitam ta fiktivna istraživanja, da je to "mrtva trka" između Draška Stanivukovića i Igora Radojičića. SNSD uvijek radi svoja interna istraživanja, koja dosad nikada nisu omanula. Ja sam lično u tome učestvovao u protekla četiri izborna ciklusa, i po tim, našim istraživanjima, trka nikada neće biti izvjesnija. Ogromna je razlika između Igora radojičića i njegovog protivkandidata, i već sada je ta razlika nedostižna", otkriva Rajčević. 

Na pitanje da li je potencijalan problem veliki broj prijavljenih birača iz inostranstva, Rajčević je rekao da postoji trend fiktivnih prijava za glasanje u inostranstvu.

“SNSD se uvijek zalago za regularnost izbornog procesa i uvijek je ostvarivao čiste pobjede, zahvaljujući povjerenju koje nam pruža naša glasačka baza u Republici Srpskoj, i nikada se ne bi upuštali u bilo kakvu neregularnost u odnosu na Izborni zakon”, rekao je Rajčević.

Takve pojave stvaraju unaprijed konfuziju kod glasača i možda nečiju želju da se unaprijed dovede u pitanje legitimitet izbornog procesa, zaključio je Rajčević.

Тагови: