Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo

Rajčević: Važni memorandumi o saradnji u digitalizaciji i stipendiranju mladih

  • 28.02.2019. 15:14

Danas potpisani memorandumi o saradnji u naučno-tehničkom razvoju i digitalizaciji, te o stipendiranju mladih talenata iz Republike Srpske i Srbije vrlo su važni dokumenti i daju dovoljan pravni okvir za nastavak ranije započete saradnje, izjavio je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

"Izuzetna je spremnost naših kolega, ministara iz Vlade Srbije, da nam pomognu u ovim oblastima i prenesu svoja iskustva", rekao je Rajčević novinarima poslije zajedničke sjednice vlada Srbije i Republike Srpske u Beogradu.

On je precizirao da tu pogotovo misli na proces digitalizacije, gdje je, kako je istakao, Srbija u značajnoj mjeri odmakla u odnosu na region, pa će njena praksa, iskustva i određena zakonska rješenja biti od koristi.

Kada je riječ o stipendiranju studenata, Rajčević je naveo da je u planu da se prvo uspostavi saradnja između Fonda "Dr Milan Јelić", koji je u sastavu Ministarstva, i Fonda za stipendiranje mladih Srbije.

"Planiramo da napravimo određenu razmjenu iskustava između stipendista, da ih bolje uvežemo, kako bi mogli da izmjenjuju znanja i iskustva i na određeni način da budu povezani u budućem životu i stvaraju novu generaciju uspješnih mladih ljudi sa lijeve i desne strane Drine", rekao je Rajčević.

Тагови:
  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина