Šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a

Rajčević: SNSD u FBiH odnijeće tradicionalnu pobjedu

18:03, 16.09.2020.
Izvor: Srna
Šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a za lokalne izbore Srđan Rajčević izjavio je Srni da vjeruje da će SNSD odnijeti ubjedljivu pobjedu na predstojećim izborima u opštinama u Federaciji BiH u kojima ta stranka tradicionalno pobjeđuje.

Članovi Glavnog izbornog štaba SNSD-a održali su danas u Drvaru sastanak sa kandidatima SNSD-a za načelnike opština Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac, kao i predsjednicima opštinskih odbora stranke tih opština, kao i Odžaka i Kupresa.

- Na sastanku smo se uvjerili da je stanje dobro, što se tiče SNSD-a u opštinama u Livanjskom i Unsko-sanskom kantonu kao i u opštini Odžak. Vjerujem da će SNSD i ove godine tradicionalno pobijediti u opštinama u Federaciji - istakao je Rajčević.

On je naveo da još jedan slučaj pokazuje neregularnost čitavog izbornog pricesa, sa Centralnom izbornom komisijom na čelu.

- CIK je uklonila dva člana Opštinske izborne komisije Bosanskog Grahova zbog neke fotografije. To je nedopustivo i pokazuje da CIK sa pristrasnim stavom ulazi u rukovođenje ovim izbornim procesom - rekao je Rajčević i poručio CIK-u da će, uprkos neprijateljskom stavu, SNSD da briljira na predstojećim lokalnim izborima.

Rajčević je naglasio da problemi sa kojima se suočava SNSD u FBiH jesu i problemi Srba u tom entitetu.

- SNSD i srpski narod u Federaciji dijele identične probleme i zato je SNSD autentičan predtavnik Srba - dodao je Rajčević.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Drvar Goran Broćeta rekao je za Srnu da će SNSD i na predstojećim lokalnim izborima odnijeti ubjedljivu pobjedu tamo gdje srpsko biračko tijelo može matematički da dođe do broja mandata u lokalnim vijećima.

- Opštinski odbor SNSD-a Drvar nastaviće da poštuje stavove našeg predsjednika Milorada Dodika i stav SNSD-a. Јasno je da srpski narod u FBiH jedino može da opstane samo uz SNSD - naveo je Broćeta.

On je istakao da svi funkcioneri SNSD-a u FBiH moraju da poštuju stavove stranke i preporuke iz vrha.