Rajčević: Poštujući preporučene mjere zaštite, Srpska može izaći još jača

  • 11.11.2020. 12:02

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević poručio je građanima Srpske da poštujući preporučene mjere zaštite od širenja virusa korona Republika Srpska može iz ove zdravstvene krize izaći još jača.

Rajčević je naglasio da svi zajedno treba da se zapitamo do čega nam je stalo u ovom trenutku - da li nam je stalo do zdravlja i života nas, naših najbližih i javnog zdravstva u Srpskoj.

"Ukoliko je odgovor na ovo pitanje - da, onda vas molim da nosimo maske, da se pridržavamo mjera fizičke distance, da koristimo dezinfekciona sredstva i da samo na taj način Republika Srpska iz ove zdravstvene krize može izaći još jača", konstatovao je Rajčević.

U obraćanju studentima, profesorima i svim zaposlenim u oblasti visokog obrazovanja, ministar Rajčević je apelovao da svi zajedno očuvamo ovu akademsku godinu.

"Očuvati je možemo samo ukoliko se budemo striktno pridržavali mjera koje je propisao Republički štab za vanredne situacije i Institut za javno zdravstvo", rekao je Rajčević za RTRS.