Putem Tvitera

Rajčević poručio Fildu: Ne pristupajte problemima u BiH kao Pedi Ešdaun

  • 09.09.2019. 19:43

Ako vaš pristup BiH i njenim problemima bude kao kod pokojnog Pedija Ešdauna, nemamo se čemu nadati - poručio je Srđan Rajčević, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, britanskom ambasadoru u BiH, Metjuu Fildu.

 

 

Britanski ambasador u BiH je na društvenoj mreži Tviter objavio fotografiju sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i reis-ul-ulemom Huseinom Kavazovićem, uoči puta u London, na komemoraciju Pediju Ešdaunu, bivšem visokom predstavniku u BiH.

Za Ešdauna, Fild kaže da je uvijek "imao velike nade za ovu za ovu zemlju i njene ljude". 

Ministar Rajčević je na Tviteru britanskom ambasadoru rekao da se nada da će Fildov rad biti usmjeren ka "ekonomskoj saradnji i investicijama umjesto Pedijevih inkvizitorskih metoda koje su ostavile gorak trag".

 

 

Pojedini tviteraši su primjetili da na komemoraciju u Londonu idu samo "drugi bošnjački član Predsjedništva i reisu-l-ulema", što, tvrde, "dovoljno govori".

Iz Predsjedništva je saopšteno da Komšić ide u radnu posjetu Velikoj Britaniji. Predsjedavajući Predsjedništva BiH će prisustvovati Komemorativnom skupu i misi zahvalnici u spomen lordu Pediju Ešdaunu, te da će u sklopu trodnevne posjete održati bilateralne sastanke.